למה דווקא המנהל זקוק לליווי אישי

 

ההגדרה "מנהלים" נכונה לכל בני אנוש, לכל אחד ואחד, למי שנולד בצלם אנוש ושבתוקף היותו כזה קיבל על עצמו גזירות חוק ומוסר ודת וגזע. מעצם לידתנו כבני אנוש נגזר עלינו גם להיות מנהלים. יכולת הניהול, הפעלת שיקול דעת ובחירה בין אפשרויות הם המאפיינים היותר משמעותיים המבדילים את האדם מן החי וכל עוד נעשה בהם שימוש נכון, יכולת זו היא סוד כוחנו והישרדותנו.

מיהו מנהל?

נכון ש"ביטוח מנהלים" ו"רכב מנהלים", שלא לדבר על "משכורת מנהלים", נשמעים לרובנו כמו מטרות-על, משהו שנמשיך ונפגוש בו רק במגזינים ובמדורי הכלכלה. ועם זאת, כמונו כמותם, אנחנו האזרחים והמנהלים מהמגזינים. גם עלינו וגם עליהם מוטלת משימת הניהול, כולנו מנהלים ורב עד מאד הדמיון בין הדילמות מולן ניצב המנהל הבכיר ואלה של המנהל של עצמו.

אני מנהל? התבונן במראה ושאל שוב את השאלה: אני? התשובה לשאלה הינה ללא ספק חיובית. אתה מנהל. אולי אינך המנהל האידיאלי, אולם אתה מנהל ועליך מוטלת האחריות הניהולית כבעל משפחה, כאב או אם, כמפרנס, כאזרח.

מנהל נמצא בראש פירמידה, בקצה המחודד שלה שבו אין מקום אלא לו עצמו. ככל שמתקדמים במעלה הסולם, מצטמצם מספר האנשים בהם ניתן לבטוח ואיתם ניתן להתייעץ. בסופו של יום נותר אתה, המנהל הבכיר, בודד בצמרת. עם מי תוכל להתייעץ?

 

למה דווקא מנטור

ידידים וחברים רוצים לעזור אולם רצונם הטוב ונכונותם לא יוכלו לחפות על אי הבנת המרקם המורכב של הארגון שלך והדינמיקות הפועלות בו. גם כאשר הארגון שלך הוא רק אתה עצמך ובני משפחתך הקרובים, האם הדינמיקות הקיימות במשפחה מקלות על קבלת סיוע?במקום זה יש צורך אמיתי בבן-שיח מקצועי ודיסקרטי, על מנת שילווה אותך. אתה זקוק למנטור.אין פתרונות קסם; סיפור ההצלחה שלך יבוא מבירור אמיתי של מציאות חייך והבהרת המטרות, מבוסס על משאביך ויכולותיך. סיפור ההצלחה שלך, גם אם לא יתממש במלואו, לפחות תצליח להתקרב אליו.

 

במה יעזור המנטור לך המנהל

המנטור שלך יעזור לך בתחומים הבאים:

 

גיבוש החזון שלך ושל הארגון שלך. גיבוש תפיסת תפקיד המנהל, מנהיגות ניהולית וסגנון ניהולי, מסגרת הסמכות והאחריות.

מודעות. חיזוק היכולת להכיר חוזקות וחולשות אישיות. זאת תוך הסתכלות בתהליכים הסמויים מהעין וצמצום "מרחב העיוורון" האישי.

פיתוח תחושת מסוגלות. יצירת חוויות הצלחה מבוססות על משאבים הקיימים אצל המנהל ולימוד "הקוד הגנטי" שבבסיס חוויות חיוביות מן העבר,

רכישת  ידע רלבנטי. בסיוע המנטור יאתר המנהל את מוקדי הידע החשובים להצלחתו ואת מסלול הרכישה של ידע זה, באמצעות המנטור או גורמים אחרים.

שיפור מיומנויות הניהול של המנהל והעבודה בצוות: הנעת עובדים, הערכה ומשוב, ניהול זמן ומשימות, ניהול ישיבות ודיונים, תקשורת בין-אישית, פתרון קונפליקטים,

 

תוכנית המנטורינג

תוכנית העבודה של המנטור והמנהל תפורה על פי צרכי המנהל והארגון, תחילתה באבחון שמטרתו לאבחן את "המנהל במיטבו" על פי  תפיסת הארגון והמשכו בקביעת נושאי העבודה המשותפת וסדר העיסוק בהם כדי להשיג באופן המיטבי את מטרות התהליך.

Edit Post Text

מנטור לניהול עם משמעות